Naši standardi

Najviši standardi etičkog ponašanja i odgovornog korporativnog upravljanja

Koncept održivog razvoja podrazumijeva proces postizanja ravnoteže između gospodarskih, socijalnih i ekoloških zahtjeva. U današnje vrijeme velikih ekoloških promjena na našem planetu, predani smo održavanju najviših standarda etičkog ponašanja i odgovornog korporativnog upravljanja. Cilj nam je kontinuirano smanjivati izravan utjecaj na okoliš kroz vlastite aktivnosti, pri čemu se pridržavamo svih relevantnih zakona i propisa.

Zaštita okoliša kao jedan od prioriteta

Colas Hrvatska je jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je implementirala integrirani sustav upravljanja zaštitom okoliša, kako na asfaltnim bazama, kamenolomu i šljunčari, tako i na samim gradilištima.
Potencijalnim rizicima onečišćenja okoliša pristupamo krajnje ozbiljno, osobito na našim postrojenjima za proizvodnju asfalta i emulzije.

Naša politika upravljanja okolišem obuhvaća:

  • utvrđivanje i stalnu analizu značajnih aspekata i utjecaja na okoliš u domeni poslovanja,
  • stalno usklađivanje s važećim zakonima i podzakonskim propisima,
  • poduzimanje odgovarajućih mjera za smanjenje mogućih štetnih utjecaja na okoliš,
  • stalno poboljšanje i prevenciju štetnih utjecaja na okoliš.

Kako bi se navedena politika ostvarila, Colas Hrvatska vodi brigu o stalnom osposobljavanju zaposlenika u cilju razvijanja stručnosti i svijesti o zaštiti okoliša, a također brine i o neizravnom utjecaju koji se ostvaruje aktivnostima naših dobavljača i poslovnih partnera. Uvode se nove, ekološki prihvatljive tehnologije i procesi te se trudimo preventivnim mjerama poboljšati rezultate zaštite okoliša.

 
Želite postati dio Colas tima?

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće