Tjedan sigurnosti u Colasu

Tjedan sigurnosti u Colasu

Colas 8. godinu zaredom održava Tjedan sigurnosti, događaj posvećen sigurnosti koji se provodi u 800 poslovnih jedinica i 3000 postrojenja za proizvodnju i recikliranje materijala na svih pet kontinenata.
Izdanje 2020. (28. rujna - 2. listopada) označit će lansiranje pravila grupe, osmišljenih da pomognu u izgradnji zajedničke sigurnosne kulture i ojačaju Colasovu politiku prevencije.
Tjedan sigurnosti 2020. obuhvatit će 5 životnih pravila namijenjenih smanjenju rizičnih situacija. Ova pravila zahtjevaju da zaposlenici tvrtke Colas neprestano paze na vlastitu sigurnost i sigurnost svojih kolega; prekidanje svih aktivnosti u slučaju neposrednog rizika; zabranu modificirajnja, deaktiviranja ili zaobilaženja sigurnosnih sustav; korištenje mobilnih telefona na gradilištu izvan sigurne zona te vožnju pod utjecajem alkohola ili droga.
Ova interdisciplinarna pravila ponašanja preduvjet su za Deset pravila o spašavanju života koja se tiču obvezne uporabe osobne zaštitne opreme, sprečavanja sudara vozila i pješaka, rada u prometu ili na visini, sigurne vožnje, sigurnih radova iskopa, sigurnih operacija dizanja i dr.


Pravila koja se primjenjuju u čitavoj Grupi
Osmišljena za zajedničko korištenje i primjenu u svim Colasovim poslovnim jedinicama širom svijeta, Sigurnosna pravila Grupe imaju za cilj spriječiti glavne rizike s kojima se susrećemo u poslovnim segmentima Grupe. Cilj je podsjetiti zaposlenike da primjenjuju ta pravila, interveniraju ako se pravila ne poštuju te osiguravaju da pravila služe kao referentni okvir za revizije, sigurnosne posjete gradilištima od strane Management tima te na sastancima vezanima uz zaštitu na radu.
Komunikacijski alati za Tjedan sigurnosti 2020. uključuju poster, video, vodiče za menadžere i radnike, džepne kartice za radnike te ostali popratni materijali za redovne sastanke vezane uz sigurnost.

Kontinuirano poboljšanje
Kako bi se osigurala održivost procesa, zaposlenici se potiču na aktivno izvještavanje o informacijama te identificiranje situacija u kojima su pravila teško primjenjiva. U nekim bi se slučajevima povratne informacije s terena mogle iskoristiti za prilagođavanje pravila.
Sigurnost ostaje ključno pitanje u Colasu. Briga za ljude, tjelesni integritet i zdravlje zaposlenika uvijek su bili prioritet. Svake se godine postiže značajan napredak u sigurnosti, ali još uvijek postoji velik potencijal za poboljšanje.

"Colas mora poduzeti novi korak naprijed razvojem istinske sigurnosne kulture u cijeloj Grupi. Timovi su definirali skup zajedničkih pravila koja se primjenjuju na sve Colasove jedinice, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Sigurnost zaposlenika Grupe trajna je bitka čija učinkovitost ovisi o uzornom ponašanju rukovoditelja te uključenosti i angažmanu svakog zaposlenika. " Frédéric Gardès, CEO Colas

Galerija slika
 
Želite postati dio Colas tima?

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće