Šljunčara Hrastovljan postala međunarodni vatrogasni poligon

Šljunčara Hrastovljan postala međunarodni vatrogasni poligon

U subotu 4. studenog 2017. uspješno je održana javna pokazna međunarodna vatrogasna vježba „Hrastovljan 2017“ na lokaciji šljunčare Hrastovljan, COLAS MINERAL d.o.o. Vježbu su organizirali članovi DVD Martijanec kao stožerno vatrogasno društvo općine Martijanec uz DVD Hrastovljan kao domaćin vježbe.

Dinamika vatrogasne vježbe uključila je spašavanje unesrećenog i gašenje požara na bageru, spašavanje zaposlenika i gašenje požara u radnim prostorijama i radioni šljunčare, gašenje vanjskog požara oko separatora, te spašavanje na vodi. 

U taktičkom nastupu postrojbi vatrogasnih društava kod gašenja požara te spašavanju ljudi iz zatvorenog prostora i na vodi, provjeren je sustav uzbunjivanja Općine Martijanec, spremnost i osposobljenost postrojbi te ispravnost vatrogasnih sprava i opreme.

U vježbi je učestvovalo preko sedamdeset vatrogasaca iz dvanaest vatrogasnih društava sa različitim vozilima i opremom za gašenje i spašavanje. Uspješno je održana pred 50-tak gostiju koji su sa zanimanjem promatrali različite vatrogasne aktivnosti. 

 
Želite postati dio Colas tima?

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće