Tjedan sigurnosti u Colasu 2017.

 

         Safety week 2017      Safety week 2017

 

 

Tjedan sigurnosti u Colasu: 26.-30. lipnja, 2017. - 5. tjedan posvećen sigurnosti za sve zaposlenike COLAS-a u svijetu!

 

Već 5-tu godinu zaredom, COLAS organizira „Safety week“ - tjedan dana raznih aktivnosti posvećenih Sigurnosti u svim poslovnim lokacijama diljem svijeta.

 

Program ove godine usredotočuje se na temu zdravlja i fitnesa.

 

Svi zaposlenici Colas Grupe imati će priliku da tokom jednog tjedna testiraju svoju razinu fizičke spremnosti te na taj način steknu veću svjesnost o važnosti dobrog zdravlja i fizičkog stanja što može spriječiti veliki broj nesreća. Fizička kondicija moći će se testirati kroz zabavne vježbe koje uključuju ravnotežu, disanje, koordinaciju, fleksibilnost, smanjivanje boli u leđima i poboljšanje spavanja.

Tijekom niza radionica, zaposlenici će naučiti više o očuvanju i poboljšanju cjelokupnog zdravlja, zahvaljujući porukama Stéphana Guerinota, fizioterapeuta i bivšeg sportaša na Olimpijskim igrama u veslanju.

 

Colasov Sigurnosni stav: Colasova sigurnosna politika

 

Colasova sigurnosna politika bazira se na četiri temelja:

 

  • Sljedivost sigurnosnih pravila: obvezna uporaba osobne zaštitne opreme za sve zaposlenike na gradilištu (šljemovi, visoka vidljivost, potpuna pokrivenost odjeće, rukavice, itd.) i obvezna uporaba sigurnosnih pojasa na svim dijelovima opreme.

 

  • Obuka i informacije: obuka o sigurnosti za svakog novog zaposlenika bez obzira na njegovu/njezinu poziciju, organiziranje Startera sastanaka na licu mjesta, tjedni sastanci o sigurnosti između nadzornika i timova kako bi se usredotočili na sigurnost čak i prilikom mijenjanja zadataka.

 

  • Procesi sigurnosti u projektiranju: sustavna analiza rizika prilikom pripremanja projekata i za bilo koji novi proces proizvodnje ili održavanja. Ove godine poseban fokus usmjeriti će se na rizik prašine.

 

  • Provjera aktivnosti koje je poduzela Grupa: mjerenje djelotvornosti aktivnosti i utvrđivanje mjera za poboljšanje putem sigurnosnih revizija.

 

Sigurnost je prva i glavna vrijednost Grupe, a više od 20 godina provodi aktivnu zaštitu od rizika i nezgoda. U 2013. godini pokrenut je program pod nazivom Sigurnosni stav (Safety attitude) kako bi se osigurao dodatan zamah korporacijskoj sigurnosti, s ambicijom da COLAS bude uspješna referenca na terenu.

 

Safety attitude

 

 

Varaždin, 26. lipnja 2017.