Sigurno i odgovorno ponašanje

Sigurnost je naš prvi prioritet kako u Colas Hrvatskoj tako i Colasu diljem svijeta. Poduzetnost, inovativnost, odgovornost, naše su ambicije da budemo referentna tvrtka u industriji. 

 

Zaštita života i fizičke dobrobiti svih ljudi na radnom mjestu i u prometu naša je glavna briga. Naša ambicija kao tvrtke jest da budemo referentni, pogotovo što se sigurnosti tiče. Da bismo to uspjeli, Sigurnost mora biti više od prioriteta; mora postati navikom. Sigurnost ne smije biti samo tema razgovora, već vrijednost koju osjećamo duboko u sebi i koja upravlja našim ponašanjem u svako doba bez obzira gdje se nalazimo. Sigurnost je temeljna vrijednost korporativne kulture, vrijednost za koju nikada nema kompromisa. 

 

To je razlog zašto je Colas odlučio pokrenuti veliku globalnu kampanju sigurnosti koja se temelji na jednostavnoj frazi: Sigurno i odgovorno ponašanje (Safety attitude).

 

 

Sigurno i odgovorno ponašanje temelji se na dvije ideje. Prvo, najbolji način promoviranja sigurnosti u Colasu jest uključiti svih u globalnu kampanju sigurnosti. Drugo, jedini način da to napravimo jest da dubinski promijenimo način ponašanja u svakodnevnom životu. Svaki zaposlenik Colas Hrvatske, bez iznimke, mora biti uzoran, bez obzira na to tko je on: predsjednici Uprave, menadžeri, inženjeri, poslovođe ili radnici. Sigurnost je zajednički trud, svatko mora dati sve od sebe u svakom trenutku.

 

Sa ovom našom kampanjom sigurnost će postati navika za sve te prava korporativna vrijednost. Moramo krenuti na put prema 0 ozljeda kako bi osjetili ponos kada postanemo referentno poduzeće, ono koje štiti najdragocjenije bogatstvo koje imamo: život