Poruka predsjednika Uprave

Cijenjeni poslovni partneri,

 

kao dio velike obitelji COLAS koja posluje u gotovo 50 zemalja na svih 5 kontinenata, grupa COLAS Hrvatska, jedna je od vodećih grupacija u održavanju i izgradnji nove prometne infrastrukture u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji, kao i eksploatacije tehničko-građevnog kamena i šljunka.

 

Grupa COLAS Hrvatska svoju aktivnost temelji na graditeljskoj tradiciji dugoj preko pola stoljeća. Od osnutka 1962. godine pa do današnjih dana društvo je bilo poznato pod imenom Cesta-Varaždin, te je sa svojim tvrtkama kćerima: Cestom-Mineral, Asfaltima Ptuj i Alancommerccom, predstavljala prepoznatljiv brend u graditeljstvu Republike Hrvatske i Republike Slovenije. No, novo vrijeme donosi i nove izazove kojima, od sada pa nadalje, prilazimo kao dio velike obitelji pod zajedničkim imenom COLAS.

 

Nalazimo se u vrlo izazovnom vremenu, kako za poduzetnike tako i za potrošače. No unatoč zahtjevnim tržišnim uvjetima poslovanja, diktiranim padom infrastrukturnih investicija i općom nelikvidnošću u sektoru graditeljstva, naš cilj je postaviti tempo u našoj industriji i predstavljati model izvrsnosti.

 

Ulaskom u grupu COLAS, preuzeli smo obavezu da standarde, znanje i iskustvo dijelimo, a ne ljubomorno čuvamo sa svim dionicima te se time obvezujemo razvijati i poboljšavati proizvode i graditeljske tehnike bazirane na recikliranim materijalima, poboljšanju energetske efikasnosti i reduciranju emisije stakleničkih plinova.

 

Također se obvezujemo da vrijednosti poput odgovornog ponašanja u području sigurnosti i zdravlja zaposlenika i partnera, zaštite okoliša, solidarnosti, morala i transparentnosti budu temeljne odrednice našeg poslovanja.

 

Uvjereni smo da ovim odrednicama uz neosporni potencijal naših zaposlenika, možemo ostvariti našu viziju da postanemo regionalni lider u građenju i održavanju prometne infrastrukture te proizvodnji građevinskih materijala, stvarajući dodanu vrijednost svim dionicima na principima održivog razvoja.

 

„… mi gradimo život“

 

Siniša Košćak Predsjednik Uprave