O nama

Colas Hrvatska

 

COLAS Hrvatska d.d. jedna je od vodećih tvrtki u hrvatskoj niskogradnji. Utemeljenja je 1962. godine pod imenom Cesta Varaždin. Tijekom tog razdoblja tvrtka je prolazila kroz niz organizacijskih i strukturnih promjena uvjetovanima društvenim i gospodarskim prilikama, uvijek vodeći računa da zadrži izvrsnost u svom poslovanju. Danas je tvrtka dio velike svjetske grupacije COLAS SA koja posluje u 50 zemalja na 5 kontinenata. 

 

Specijaliziravši se za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, državnih, županijskih i lokalnih prometnica te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata, Colas je dosegnuo vrhunac u hrvatskom graditeljstvu i poziciju jednog od lidera hrvatske niskogradnje zadržao do danas.

 

U turbulentnim vremenima današnje svjetske ekonomske krize Colas Hrvatska se uspješno prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti. 

 

Posjeduje pet asfaltnih baza koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju, Pločama, te u Črnom Kalu u Sloveniji, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju cementne stabilizacije. Tu su i plovni bageri te pogoni za eksploataciju i oplemenjivanje šljunka u Varaždinu i Hrastovljanu te novi kamenolom u blizini Maslenice.