Aktivnosti 1. dana

Uprava Varaždin - održan uvodni sastanak te službeno otvorenje Tjedna sigurnosti za zaposlenike Upavne zgrade u Varaždinu. Predstavljena je i objašnjena ovogodišnja tema zdravlja i fitnesa te način na koji se fizička izdržljivost može testirati kroz zabavne vježbe koje uključuju ravnotežu, disanje, koordinaciju, fleksibilnost, smanjivanje boli u leđima i poboljšanje spavanja.

 

N. Golubovec, gradilište: održan sastanak sigurnosti na temu: 'Zdravlje i tjelesna sposobnost' – zdravo tijelo i dobra tjelesna sposobnost su jedni od čimbenika u sprječavanju ozljeda na radu, te temama 'Ručno prenošenje tereta' i 'Rad na vrućini'.

Prve dvije teme su usko vezane uz prevenciju ozljeda kralježnice, budući da takve ozljede predstavljaju jednu trećinu svih ozljeda na radu. Radnici su također upoznati i upozoreni na aktualne opasnosti od rada na vrućini, te na prevenciju i pružanje prve pomoći kod toplotnog udara i sunčanice.

 

AB Lepoglava:  Sastanak sigurnosti na temu 'Zdravlje i tjelesna sposobnost' i 'Ručno prenošenje tereta'. Radnicima su posebno objašnjena pravila i mjere zaštite te demonstriran pravilan stav i način kod podizanja tereta.

 

 

Varaždin, 26. lipnja 2017.