Otvorenje brze ceste Zlatar Bistrica - Andraševec

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak, 6. veljače 2017. godine, pustio je u promet dionicu brze ceste Zlatar Bistrica – Andraševec u duljini od 6,4 kilometara, na kojoj su obavljeni radovi u vrijednosti od 120 milijuna kuna, istaknuvši tijekom njezinog službenog otvorenja kod Bedekovčine da će ta cesta pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Hrvatskog zagorja.

 

Premijer Plenković tu je dionicu pustio u promet u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture, gospodina Olega Butkovića i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja, gospodina Lovre Kuščevića. Brza cesta, kada se dovrše sve faze, povezat će Zlatar i Mariju Bistricu sa Zabokom.

 

Premijer Plenković brzu je cestu nazvao sjevernom obilaznicom Zagreba te rekao da će značajna ulaganja Hrvatskih cesta pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Hrvatskog zagorja.

 

Colas Hrvatska je učestvovala u tom projektu u izgradnji spojne ceste čvor Bedekovčina u dužini od oko 3 km uključujući most preko rijeke Krapine, pružni nadvožnjak te dva rotora. Ukupna vrijednost radova iznosila je 30 milijuna kuna.

 

Varaždin, 7. veljače 2017.