Laboratorij Lepoglava dobio potvrdu o akreditaciji

 

COLAS Hrvatska d.d. dobila je

 

POTVRDU O AKREDITACIJI kojom se potvrđuje da je

 

Laboratorij Lepoglava, osposobljen prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007 za Ispitivanje građevinskih proizvoda u području opisanom u Potvrdi o akreditaciji

 

 

 

Laboratorij Lepoglava u službi Kontrole kvalitete do trenutka dobivanja akreditacije bio je stručno tehnički osposobljen za ispitivanje građevinskih proizvoda, a sama akreditacija je jedna stepenica više. Postupak od pripreme do dobivanja potvrde trajao je dvije godine i odvijao se u nekoliko etapa.

 

 

 KORISTI OD AKREDITACIJE 

 

  • Pouzdana ispitivanja i mjerenja smanjuju proizvodne troškove, nedostatke na proizvodima, pospješuju inovacije i pomažu pri odlučivanju i procjenjivanju rizika. 
  • Vjerodostojni certifikati za proizvode povećavaju povjerenje potrošača, korisnika proizvoda te povećaju konkurentnost na tržištu. 
  • Za sustave upravljanja vjerodostojni certifikati povećavaju povjerenje u poslovni sustav tvrtke i konkurentnost te olakšavaju pristup novim tržištima. 
  • Izborom akreditirane organizacije dobivaju se mjerodavni pružatelji usluga i pouzdani poslovni partneri. Budući da je ocjenjivanje obavilo nezavisno akreditacijsko tijelo smanjuje se rizik poslovanja. 
  • Akreditacija jamči podizanje razine organizacijske i tehničke osposobljenosti laboratorija,certifikacijskih i nadzornih organizacija.
  • Akreditacija daje povjerenje u sigurnost i kvalitetu proizvoda i usluga, ako su isti ispitani, potvrđeni ili pod nadzorom kompetentnih organizacija koje zadovoljavaju međunarodno prihvaćene kriterije.

 

 

Popis akreditiranih organizacija u Republici Hrvatskoj je dostupan na internetskim stranicama Hrvatske akreditacijske agencije (HAA) u rubrici Registru.

 

Varaždin, 14. studenog 2016.