COLAS Hrvatska osvojila nagradu za „Najbolji kontroling projekt u Hrvatskoj“

 

 

Romana Petričević, financijski kontroler u poduzeću COLAS Hrvatska osvojila je 1. nagradu za „Najbolji kontroling projekt u Hrvatskoj“ za 2015. godinu.

 

 

O čemu se zapravo radi?

 

Kad je prvi put u Hrvatskoj objavljen natječaj za „Najbolji kontroling projekt“ pod pokroviteljstvom ICV-Međunarodne udruge kontrolera, Romana Petričević podržana od strane financijskog menadžera Ivana Keče i predsjednika Uprave Siniše Košćak odlučila je prijaviti projekt tvrtke COLAS Hrvatska pod nazivom „Upravljanje općim troškovima poslovanja“ i osvojila 1. nagradu.

 

Prema ICV-u glavni kriteriji najboljeg kontroling projekta koji su trebali biti ispunjeni su razvoj inovativnog rješenja koje je pridonijelo značajnim promjenama i uspjehu cijele organizacije te da je razvijeno od strane kontrolera što je u potpunosti zadovoljeno. 

 

Implementacijom projekta, COLAS Hrvatska je uz mnoge koristi kao što je detektiranje i reduciranje skrivenih troškova, analiziranje i praćenje istih, uspoređivanje stvarnih troškova i budžeta, alarmom za odstupanje, ostvarila onu glavnu, a to je ušteda veća od 2.200.000,00 kn. Direktne prednosti za menadžment su razvoj menadžerske odgovornosti, podloga za budžetiranje te aktivna politika upravljanja troškovima.

 

Na 3. Međunarodnoj kontroling konferenciji održanoj u Zagrebu u organizaciji konzultantskog poduzeća Kognosko i Lidera, Romana Petričević je održala prezentaciju i predstavila svoje postignuće, društvo COLAS Hrvatska d.d., te grupaciju COLAS.

 

 

I na kraju što je dobila kao nagradu, uz priznanje?

 

Godinu dana besplatne edukacije u Kontroling školi Kognosko, sudjelovanje na međunarodno poznatoj ICV International Controlling Conference u Poznanu, godišnju članarinu u međunarodnoj udruzi kontrolera, te članak u Lideru.

 

COLAS Hrvatska je ponosna na ovo priznanje, a kolegici Romani ovim putem čestitamo, te joj želimo puno uspjeha u daljnjem radu da kao moderan kontroler uskoro postane i prava znanstvenica za tumačenje podataka! 

 

Kako je bilo pogledajte u nastavku...

 

 

Varaždin, 7. studenoga 2015.